Humtank på Bokmässan

Givetvis kommer Humtank att figurera på årets bokmässa i Göteborg, och det i så många som tre olika arrangemang!

Den oumbärlige humanisten
Seminarium K3, tor 25/9 kl. 11.00–11.45

I samarbete med Statens kulturråd och Riksbankens jubileumsfond (RJ) ordnar Humtank ett seminarium under rubriken ”Den oumbärlige humanisten”. Förutom vår egen Helen Fuchs deltar filosofen Gustaf Arrhenius, journalisten Ulrika Knutsson, förläggaren Daniel Sandström och idéhistorikern Sverker Sörlin. Här kommer ämnen som humanisten på arbetsmarknaden, humanioras betydelse för skolan och humanioras samhällsnytta att diskuteras. Hur kan humanister bidra till att skapa en bättre värld?

Boken och den analoga nostalgin
Forskartorget, tor 25/9 kl. 17.35–17.50

På Forskartorget arrangerar Humtank ett samtal under rubriken ”Boken och den analoga nostalgin”. Anna Sofia Rossholm samtalar med Jesper Olsson och medievetaren Pelle Snickars, båda experter på den digitala teknikens betydelse för konst, kultur och samhälle. Här kommer frågor som bokens plats i det digitala samhället att läggas under lupp. Är den tryckta bokens fortlevnad ett uttryck för nostalgi eller finns det andra orsaker till att dess fortlevnad?

Humaniora är nödvändigt för samhällsutvecklingen
Monter B06:62, fre 26/9 kl. 13.00–13.20

I montern för Lunds universitet presenterar Jonas Harvard och Marie Cronqvist tankesmedjans syn på varför humanistisk kunskap är nödvändig för avgörande samhällsfrågor. Vill du veta mer – kom och lyssna!

Och har du inte möjlighet att komma till Göteborg kan du alltid följa oss på Twitter: @HumtankSverige.