Humtank i bokmässepanel om humaniora och näringsliv

Tips i bokmässeveckan: Läs först Björn Wimans kloka krönika i DN (söndag 20/9) om humaniora och näringslivet. Ta dig sen till tankesmedjan Timbros monter på bokmässan i Göteborg på torsdag och hör Fanny Forsberg Lundell från Humtank tala på ett seminarium om – humaniora och näringslivet!

Seminariet går av stapeln torsdag 24/9 kl. 16.30-16.50 i tankesmedjan Timbros monter (J2, J01:09) och har rubriken ”Humanisterna och näringslivet behöver varandra”. Vid sidan av Fanny Forsberg Lundell finns i panelen Timbros Lars Anders Johansson – som nyligen givit ut antologin Varken bildning eller piano – vantrivs borgerligheten i kulturen? – och Sharon Rider, professor i teoretisk filosofi vid Uppsala universitet.

Så här presenteras seminariet på Bok- och biblioteksmässans hemsida:

I USA är en humanistisk utbildning minst lika lönsam för karriären som någon annan utbildning. Men i Sverige har en tredjedel av humanisterna inte etablerat sig på arbetsmarknaden efter fem år och var fjärde försörjer sig överhuvudtaget inte genom sysselsättning. Hur blev det så? Vilket ansvar har näringslivet för att ta vara på humanisterna och vad kan humanisterna själva göra?

Välkomna dit!